Idén is megrendezik a Táncfarsangot

Idén is megrendezik a Táncfarsangot Nyíregyházán: február 20. és 22. között hat zenés-táncos előadást láthat a közönség a Móricz Zsigmond Színházban.

Kirják Róbert, a teátrum ügyvezető igazgatója pénteki sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy a Nemzeti Táncszínházzal közösen szervezett, háromnapos programon a korábbi éveknél is színvonalasabb produkciókkal várják a nézőket. Február 20-án az ExperiDance előadásával indul a 14. Táncfarsang, a Szenvedélyem, Velence című produkcióban a karneválok hangulata elevenedik meg a színház nagyszínpadán. A Krúdy Kamarában a PiroTap Productions Tap Evolution című előadásában az amerikai sztepptánc kialakulásáról és jelenlegi helyzetéről kaphatnak képet a nézők.

Másnap a Miskolci Balett és a GG Tánc Eger közös produkcióban állítja színpadra az Anna Kareninát, a Nyíregyházi Művészeti Szakgimnázium táncnövendékeitől pedig a KONTAKTPONTOK#muveszeti című zenés-táncos darabot láthatja a közönség. A táncfesztivál utolsó napján a Pesti Magyar Színiakadémia növendékei a West Side Story “újraértelmezését”, a Jazz Side Storyt mutatják be, a TranzDanz pedig Deja Vu című produkcióját hozza majd el Nyíregyházára. A teátrum vezetője megjegyezte, hogy a társulat gőzerővel készül két következő bemutatójára. Michael Frayn komédiáját Függöny fel! címmel mutatják be szombaton, a gyerekek pedig február 10-én láthatják először Lázár Ervin A kisfiú meg az oroszlánok című mesejátékát.

Forrás: MTI

Vélemény, hozzászólás?